Vad är valpmattor och hur fungerar de?

Valpmattor, även kända som valp träningsunderlag, kissmattor, kissunderlag eller kisskydd, är antingen fyrkantiga eller rektangulära lager av absorberande material som är en livräddare för alla djurföräldrar av flera olika skäl, framför allt deras förmåga att suga upp alla typer av kroppsvätskor!

Håll din hund i koppel och när du tror att han ska kissa, säg ett magiskt ord som du väljer (t.ex. kiss eller potta), ta sedan med honom till valpmattan och låt honom utföra sin magi.”

Det finns idag olika typer av valpmattor som du kan välja mellan. Alla har olika funktioner som ger olika fördelar för djurägare, t.ex. de med lukteliminerande dofter för att minska urinlukt (för ingen vill ha ett stinkande hus!).

Ta ett djupt andetag och släpp lite stress från dina axlar om du har problem med att ta ut din hund på toaletten, vilket är ett bekymmer för stadsbor och personer med rörelsehinder, för vi ska strax berätta om kissdynor, som kan göra saker och ting lite enklare och bekvämare i ditt upptagna liv som husdjursförälder!

HUR TRÄNAR DU DIN HUND MED KISSDYNOR FÖR HUNDAR?

 1. Håll din hund kopplad och när du misstänker att han ska kissa, säg något magiskt ord som du väljer (t.ex. kiss eller potty), led sedan hunden till kissdynan och låt honom utföra sin magi.
 2. Är din vovve framgångsrik? Beröm din hund för ett väl utfört arbete! Inte så mycket framgång?

Istället för att skrika åt din hund kan du ta med honom till kissdynan. Det är bäst att inte ingjuta rädsla hos din hund eftersom den då kommer att tro att det är okej att kissa var han vill så länge du inte är i närheten (så att du inte blir arg). Detta kan vara extremt förbryllande och stressande för er båda.

 1. Håll dig till ett schema.
  Säg ditt magiska ord och ta med din hund till kissplasten 15 minuter efter maten.
  Ta också med honom till valpmattan flera gånger om dagen, inte bara efter maten, för att påminna honom om att den finns där för honom när han behöver den.
  Ta med honom dit efter en lek, ett bad och en kort tupplur.
 2. Upprepa den här rutinen varje dag och belöna din hund för gott beteende, så kommer du att klara dig bra!

Men, hjälper verkligen valpmattor? Vi har delat upp fördelarna och nackdelarna med att använda valpmattor för hundar (och husdjursföräldrar), samt vilka valpmattor som är de bästa på marknaden.

NACKDELARNA

 • Hundar vänjer sig vid det (och tror därför att det är acceptabelt att kissa inne i huset).

FÖRDELARNA

 • Det gör att hundar är mindre benägna att träna upp pottan helt och hållet Fördelarna
 • Hundar kommer att tycka att det är bekvämt och bekvämt.
 • Den är enkel att rengöra.
 • Utmärkta val för äldre hundar eller hundar med hälsoproblem som är inkontinenta.
 • Den kan vara användbar för djurföräldrar som inte har tillgång till en trädgård.

Om du har en hund som behöver använda en valpmatta resten av sitt liv, eller till och med under en längre tid finns det många bra alternativ på marknaden. Eftersom dessa många valpmattor är utformade för att användas och tvättas upprepade gånger är de mer hållbara och kommer inte att rivas eller slitas sönder vid byte av dynor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.