Amerikansk pitbull terrier – 9 intressanta fakta om hundrasen

Pitbulls är en av de mest missförstådda hundarna, och många människor ser dem som inget annat än våldsamma monster som lemlästar barn. Detta kunde dock inte vara längre från sanningen, och precis som för alla andra hundar är det miljön och ägarna som har störst inflytande på hur en hund utvecklas. För att reda ut några vanliga myter som fortsätter att spridas utan någon som helst sanning i dem, kommer här en lista med 9 fakta om pitbulls som kommer att få dig att se dem i ett helt annat ljus

Följande videon ligger till grund för den här artikeln. Tyckte den vara så intressant att jag vill göra informationen tillgänglig på svenska! Hoppas min översättning är begriplig. Jag är inte mästare på engelska.

Fakta #9 – Deras bett är inte det mest kraftfulla bland hundar

En annan utbredd missuppfattning som sprids av de okunniga är styrkan i en pitbulls bett, med siffror så höga som 2 000 psi pounds per kvadrattum som slarvigt anges som jämförelse. Ett lejons bettkraft är 600 pound, även om den statistiken kan vara ett missförstånd från mediernas sida eftersom den härrör från en studie som faktiskt talar i Newton.

En alternativ metod för att mäta kraft Dr. Brady bar från National Geographic genomförde en studie av hundbett där styrkan hos tre olika hundar mättes i en tv-special 2007 dr. Brady bar från National Geographic genomförde en studie av hundbett där styrkan hos tre olika hundar mättes i en tv-special år 2007. Hans resultat visade att rottweilern hade den starkaste bettkraften med 325 pounds och pitbullen hade den lägsta med endast 235 pounds. Senare forskning visade att storleken och formen på en hunds skalle hade störst effekt på dess bettkraft, med mastiffer som hade nästan lika stark bettkraft som ett lejon.

Fakta #8: Pitbulls har en utomordentligt hög smärttolerans.

För laglydiga medborgare som helt enkelt vill uppfostra en frisk pitbull innebär detta tyvärr en stor risk eftersom det gör dem mer toleranta mot hårdhänta barn. Det är också möjligt att träna en pitbull för hårt och en viss gräns och hunden kommer inte kommer att indikera det utåt. Detta är en av anledningarna till att smärtbaserad träning som strypning eller chockhalsband inte är alltid bör undvikas, inte bara när man har att göra med den amerikanska pitbull terrriern.

Fakta #7 – början av 1900-talet var en pitbull den vanligaste familjehunden på vissa platser


I början av 1900-talet var en pitbull den vanligaste hunden som valdes ut som familjehund, perfekt som barnvaktshund tack vare dess vänliga natur och lojalitet. Denna vänlighet är en av anledningarna till att pitbulls normalt sett inte är bra vakthundar. De har en tendens att betrakta en inkräktare som en ny vän snarare än som en fara. Under en stor del av deras historia ansågs pitbulls inte vara aggressiva. Innan de tog sig över dammen och blev kända som slaktarhundar användes de ofta för att driva kor genom att bita dem i näsan och dra dem till rätt område när slaktarna förde dem till marknaden. Tyvärr gjorde den godhet som gjorde dem till effektiva boskapsskötare dem också till bra jakthundar när björn- eller tjurbete utvecklades.

American Temperament Test Society är en ideell organisation som ägnar sig åt att utvärdera alla hundraser för att avgöra vilka som har den bästa kombinationen av egenskaper som aggressivitet och vänlighet. I dagsläget har pitbullen eller American Pit Bull Terrier, som den egentligen kallas, en godkänd procentandel på 86,8 procent, vilket är högre än några av de mer populära raserna som golden retriever eller schäfer.

Fakta #6 – Pitbulls har blivit mycket eftertraktade som terapihundar.

Dessa djur har en mängd olika funktioner, t.ex. att hjälpa sina patienter att få lite mycket… De är dock främst där för att ge känslomässigt stöd. Människor rapporterar att de känner sig lyckligare om de umgås med vänliga hundar, även om de är främlingar. Detta gäller särskilt för barn som ofta bildar känslomässiga band med terapihundar, särskilt efter särskilt tragiska händelser. Detta är återigen goda nyheter för dem som arbetar med barn eftersom de ibland kan vara lite hårda mot djur. 2013 års amerikanska hjältehund, ett pris som delas ut av American Human Society, gick faktiskt till en pitbull vid namn Dell som arbetar som terapihund.

Fakta #5 – APBT har inte låsbara käkar

En av de mer seglivade myterna om pitbulls är att de har någon slags speciell mekanism En av de viktigaste orsakerna till denna myt är att pitbulls har en unik bettstil som härstammar från deras terrierförfäder. När de ser ett byte, oavsett om det är en annan hund eller en kanin, kommer pitbulls att slå sig fast med sina tänder och föredrar att skaka om det fångade djuret i stället för att släppa och bita igen.

Fakta #4 – Pitbull var med i en mest omfattande studien om hundbett

Den mest omfattande studien om hundbett sedan 1970-talet, har visat att ingen hundras är mer eller mindre sannolik för att vara inblandad i en attack, utan att ett antal andra faktorer, inklusive den miljö som hunden hålls i, är bättre indikatorer på varför en attack inträffade. Dessutom har ett antal studier visat att lagar som är utformade för att förbjuda vissa raser inte uppnådde sina påstådda mål för den allmänna säkerheten, eftersom de typer av människor som skulle rasa En gemensam nämnare i de flesta berättelser om pitbullattacker, liksom i vissa fall där andra raser är inblandade, är att offret eller vittnena ofta hävdar att hunden attackerade utan förvarning. Detta är kategoriskt fel, eftersom pitbulls, liksom alla andra hundar, ger en varning innan de försöker bita någon. Tyvärr kan tecknen vara subtila eller till och med misstas för lekfullhet. Det åligger också ägaren att undvika att sätta sin pitbull i potentiellt stressiga situationer, oavsett om det är första gången hunden umgås med småbarn, främlingar eller andra hundar.
Pitbulls ger signaler om att de är försiktiga inför en situation, vanligtvis en situation där de har liten eller ingen erfarenhet. Det finns vanligtvis en eskalerande sekvens av händelser som leder fram till bett, där morrande nästan alltid föregår det.

Fakta #3: Pitbulls som tränats för att slåss kan rehabiliteras.

När det gäller pitbulls som har uppfostrats till att slåss mot andra hundar tror de flesta att en gång en slagskämpe, alltid en slagskämpe. Deras rykte föregår dem, vilket gör att potentiella ägare är försiktiga med dem och fruktar oprovocerade attacker i framtiden. Många historier, inklusive en av de mest ökända hundbekämpningsringarna där NFL-spelaren Michael Vick var inblandad, har dock lätt bevisat att dessa hundar kan fortsätta att leva lyckliga, normala liv.

Fakta #2: Pitbulls aldrig har visat sig vara oproportionerligt farlig,

Allmänhetens oförmåga att urskilja vilken hundras som passar dem har en stor roll i de förmodade alla övergrepp. Ett av de mest fördömande bevisen är att de nationella medierna rapporterar om pitbull-attacker i mycket högre grad och under mycket längre tid än attacker av andra raser i själva verket har olika studier visat att pitbulls står för en liten del av hundattackerna.

Fakta #1 – Du kan skylla på 1800-talets England för detta

Pitbulls avlades ursprungligen för att kombinera olika hundraser, inklusive bulldoggen och ett antal olika terrierraser, för att hitta en bra balans mellan entusiasm och uthållighet. Så småningom, på grund av deras unika blandning av egenskaper, användes pitbulls i björnbete, en sport där en eller flera hundar slåss mot en björn för att roa en folkmassa, och andra farliga aktiviteter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.